Kérdése van? Hívjon minket! +36209860200 +36204203195

vagy írjon info@pritykandallo.hu

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

 

 

A Szolgáltató Online Felület Általános Szerződési Feltételei

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

 

Az Általános Szolgáltatási Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) tartalmazzák a Prity Hungary Kft. (székhely: 2131 Göd, Németh László u 10./b , adószám:22619936-2-13), mint szolgáltató (a továbbiakban: Szolgáltató) által a www.pritykalyha.hu internetes oldalon (a továbbiakban Weboldal vagy Honlap, vagy Webáruház) üzemeltetett Webáruház online szolgáltatás igénybevételének igénybe vevő (a továbbiakban: Vevő) általi használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket.

Mindezért kérjük, hogy minden esetben csak akkor vegye igénybe a Weboldalon elérhető Webáruház szolgáltatásainkat, amennyiben a fent nevezett ÁSZF minden pontjával egyetért, és azokat magára nézve kötelező érvényűnek tekinti.

Tájékoztatjuk, hogy jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre (tehát nem minősül írásba foglalt szerződésnek), magatartási kódexre nem utal. Az ÁSZF letölthető az alábbi linkről: https://www.pritykalyha.hu/vasarlasifeltetelek

Jelen ÁSZF által nem tartalmazott, a Weboldal használatához szükséges technikai információkat a Honlap tartalmazza. A felhasználó a Weboldal használatával egyidejűleg elfogadja és tudomásul veszi a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

A Vevő a Honlapot kizárólag saját felelősségére és kockázatára használhatja és egyetért azzal, hogy a Prity Hungary Kft. nem vállal semmilyen felelősséget a használat során esetlegesen felmerülő vagyoni és nem vagyoni jellegű károkért. A Prity Hungary Kft. nem vállal felelősséget továbbá a Honlap használói által tanúsított magatartásért, a Vevő kizárólagosan és teljes mértékben saját maga felel saját magatartásáért. A Vevő kötelessége gondoskodni róla, hogy a Weboldal használata során sem közvetlenül, sem közvetett módon ne sérthessen meg jogszabályokat vagy ne sérthesse harmadik személyek jogait.

A Weboldalon történő vásárlás feltétele, hogy a Vevő magára nézve kötelezően elfogadja jelen ÁSZF-et, és erről a megrendelés során jognyilatkozatot tegyen. Jelen ÁSZF elfogadásával a Vevő elismeri, hogy a Webáruházban tett megrendelése fizetési kötelezettséget von maga után.

Szolgáltatásunkat minden jogképes természetes (fogyasztó) és jogi személy jogosult igénybe venni, amennyiben elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁSZF-et, illetve a jelen Weboldalon közzétett tudnivalókat, vásárlási feltételeket.

A Honlap, a szerzői jogokról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 7. paragrafusa szerinti gyűjteményes műnek minősül (tartalmának összeválogatása, elrendezése vagy szerkesztése egyéni, eredeti jellegű) és ez alapján szerzői jogi védelemben részesül akkor is ha tartalmi elemei nem részesülnek, illetve nem részesülhetnek szerzői jogi védelemben. A gyűjteményes mű egészére a szerzői jog a szerkesztőt – ez esetben a Prity Hungary Kft-t illeti, ez azonban nem érinti a gyűjteménybe felvett egyes művek szerzőinek és kapcsolódó jogi teljesítmények jogosultjainak önálló jogait. A Honlap felületén, valamint az azon keresztül megrendelt szolgáltatások teljesítése során valamennyi tartalom esetén a Prity Hungary Kft a szerzői jog jogosultja vagy az eredeti jogosult által feljogosított felhasználója.

II.A WEBÁRUHÁZ ÜZEMELTETŐ SZOLGÁLTATÓ ADATAI:

Cégszerű elnevezés: Prity Hungary Kft.

Képviseletére jogosult ügyvezető: Dr. Badó László

Bejegyzett székhely: 21131 Göd, Németh László u. 10./b

Adószám: 22619936-2-13

Közösségi adószám: HU22619936

Cégjegyzékszám: 13-09-179680

Elektronikus elérhetőség: pritykalyha@gmail.com

 

III.A FELEK KÖZÖTTI SZERZŐDÉS

 

Termékelérhetőség, árukészlet és ár megjelölése

A Webáruházban feltüntetésre kerülő árak és készletinformációk tájékoztató jellegűek, árukínálatunk és a raktáron lévő termékeink mennyisége folyamatosan változik.

A kínált termékek rendelkezésre álló mennyisége a külső beszállítóink és a folyamatos értékesítések függvényében változhat.

A Webáruházban megjelenő vételár változtatásának jogát fenntartjuk, a vételár módosítása azonnali hatállyal életbe lép a Weboldalon történő megjelenéssel.

A készlet adatokat a rendszerünk tárgymunkanapot követően frissíti, így előfordulhat, hogy a megrendelés beérkezéséig az adott áru készlete időközben elfogyott. Erről a Vevőt e-mailben vagy telefonon haladéktalanul tájékoztatjuk, és jogában áll a megrendeléstől elállni.

A rendelés leadásának folyamata:

A Webáruházban minden egyes terméknek saját termékoldalt hoztunk létre. A megrendelni kívánt terméket annak saját termékoldalán található "Kosárba” gomb megnyomásával tudja az online kosarába helyezni.

Ha minden megrendelni kívánt terméket a kosarába helyezett, a Weboldal fejlécén elhelyezett "Kosár” gombra kattintva tekintheti meg annak tartalmát. A Kosár számolja a megrendelt termékek értékét, itt a rendelni kívánt darabszám tetszés szerint változtatható. Amennyiben a Kosár tartalmát megfelelőnek találja a vásárlási szándéka megerősítéseként a "Kifizetés” gomb megnyomása szükséges, amely után lehetőség nyílik a rendelés áttekintésére. Az első űrlap a számlázási információk kitöltésére vonatkozik. Ezen a felületen a számlázási cím, valamint a kapcsolatfelvételhez és a rendelés visszaigazolásához szükséges személyes adatok megadására van szükség. Továbbá itt van lehetőség a céges számlaigény jelzésére is. A Szolgáltató papíralapú számlát állít ki, amit legkésőbb a termék átadásakor a Vevő birtokába juttat. A "Folytatás” gombra kattintva kerülünk a második űrlap (szállítás űrlap) felületére. Itt a postai szállítmány, a céges futárszolgálat vagy a személyes átvétel lehetőségét választhatjuk. A számlázási címtől eltérő szállítási cím szintén ezen az űrlapon adható meg. Ismét a „Folytatás” gombra kattintva kerülünk a fizetési mód kiválasztására szolgáló űrlapra.

A jelenleg választható fizetési módok:

utánvétes fizetés

banki átutalás

bankkártyás fizetés 

Banki átutalás esetén a Vevő a megrendelt termékek szállítási díjjal növelt bruttó vételárát azok kiszállítását, illetve személyes átvételét megelőzően fizeti meg a Szolgáltató az MKB Bank Nyrt.-nél vezetett 10300002-10684368-49020018 számú bankszámlájára eseti átutalással. Az átutalási megbízás megadásakor a közlemény rovatban a megrendelés számát minden esetben kérjük megadni. A számlát a Vevő a megrendelt termékek kézhezvételekor kapja meg. Amennyiben a vételár a megrendelést követő második (visszaigazoló) email elküldésétől számított 15 nap elteltével sem érkezik meg a Szolgáltató fent megadott számlaszámára a Szolgáltató törli a megrendelést és nem köteles a fizetési határidő lejártát követően teljesíteni a megrendelést. A megrendelés törléséről a Vevőnek email üzenetet küldünk.

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013

A Webáruház fizetési űrlapján kiválasztott fizetési módtól a Vevő csak a Szolgáltató előzetes hozzájárulásával térhet el.

Abban az esetben, ha a már kiszállított áru vételárát a Vevő nem tudja megfizetni, vagy az áru a Szolgáltató hibáján kívüli okokból nem adható át, a Vevő köteles a Szolgáltatónak az áru rendelkezésre állításával és a kiszállításával kapcsolatos költségeit megtéríteni.

A fizetési mód kiválasztása és a „Folytatás” gomb megnyomása után kerül a Vevő arra az oldalra, ahol ellenőrizheti a korábban megadott szállítási, számlázási valamint fizetési adatok helyességét, illetve itt van lehetőség ezek módosítására és az ügyfélszolgálatnak szóló megjegyzés hozzáadására. Az elolvasott felhasználási feltételek elfogadását bejelölve valamint esetlegesen a hírlevelekre és speciális ajánlatokra való feliratkozást jelölve tudja a Vevő befejezni a rendelést az erre szolgáló gombra kattintva.

A Vevő a megrendelés leadásával kijelenti, hogy az ÁSZF és a Weboldalon közzétett tudnivalókat, egyéb vásárlási feltételeket elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismerte el és a személyes adatai kezeléséhez a hozzájárulását megadta.

A Szolgáltató a megrendelést csak akkor fogadja be, ha a Vevő a megrendeléshez szükséges valamennyi adatot megadja.

A Honlapon történő vásárláshoz a regisztráció nem kötelező. Ugyanakkor az a jövőben történő vásárlásokat megkönnyíti így amennyiben a vásárló regisztrálni kíván, úgy azt megteheti, ha a Weboldal fejlécén elhelyezett Kazán Szakáruház gombra kattint és az onnan megnyílt menüből a regisztráció feliratot választja. A rendelés leadását követően egy automatikus e-mail üzenetben értesítjük a rendelés befogadásáról, ebben rögzítésre kerül a megrendelt termék mennyisége és a Honlapon közzétett ár. Ez a rendelés beérkezéséről szóló e-mail nem minősül a megrendelés visszaigazolásának sem a termék ára, sem annak elérhetősége vonatkozásában. Webáruházunkban a termékek az általános forgalmi adót már tartalmazó bruttó vételárral vannak feltüntetve. A termék vételár nem tartalmazza a szállítási költséget.

A termékszámlát a Prity Hungary Kft. állítja ki.

Adatbeviteli hibák kijavításának technikai lehetőségei

Az adatbeviteli hibáknak a megrendelés elküldését megelőzően történő azonosításához és kijavításához biztosított eszközök:

– a "Kosár” tartalma bármikor ellenőrizhető, változtatható, vagy akár törölhető,

– a megadott személyes adatok (pl.: számlázási cím, szállítási cím, telefonszám, stb…) a rendelés leadásának folyamata során bármikor ellenőrizhetők, változtathatók. Bármelyik már kitöltött űrlapról visszatérhet a megrendelő az előző űrlapra módosítás, vagy ellenőrzés céljából.

A megrendelés elküldését követően, ha módosítani kíván a rendelésén, beleértve a megadott személyes adatokat is, kérjük, haladéktalanul jelezze azt a pritykalyha@gmail.hu e-mail címen, vagy a +36-20-9860200-as telefonszámon. Fontos, hogy a megrendelés elküldését követően ezt mielőbb tegye meg. Amennyiben a megrendelést törlő szándékát azt követően jelzi, hogy a Szolgáltató már átadta a megrendelt terméket a fuvarozónak, abban az esetben már csak a 3. pont szerinti elállásnak van helye.

Az adásvételi szerződés létrejötte:

A Webáruházban online módon (elektronikusan) leadott megrendelés alapján létrejött szerződés távollévők között kötött szerződésnek minősül, amely szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, a Szolgáltató nem iktatja azt, és a későbbiekben nem lesz hozzáférhető.

A szerződéskötés nyelve a magyar.

A megrendelés Szolgáltató részére elektronikus úton történő megérkezése a Vevő részéről igénybejelentésnek (ajánlatnak) minősül. Az igénybejelentés megérkezéséről a Webáruház automatikus email üzenetet küld, azonban ez nem jelenti a Vevő igénybejelentésének elfogadását.

A szerződés akkor jön létre, ha a Szolgáltató – a vásárlói igénybejelentés megérkezéséről szóló e-mail üzenetét követően – a raktárkészlet ellenőrzése után- a megrendelés teljesíthetőségéről visszaigazolást küld újabb elektronikus üzenetben a Vevőnek.

A megrendelés Vevő általi elküldésével és annak Szolgáltató általi bármely pozitív visszaigazolásával (szóban vagy írásban) az adásvételi szerződés létrejön.

Mind az igénybejelentés, mind a visszaigazolás akkor tekintendő a másik félhez megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik.

Amennyiben a visszaigazolás a megrendelés elküldésétől számított 48 órán belül nem érkezik meg, úgy a Szolgáltató ajánlati kötöttsége, illetve a Vevő ajánlati vagy szerződéskötési kötelezettsége automatikusan megszűnik. Szolgáltatót nem terheli felelősség az esetlegesen abból eredő károk tekintetében, hogy az általa elküldött visszaigazolás rajta kívül álló okból – Vevő által megadott nem megfelelő e-mail cím, levelező szolgáltató technikai vagy egyéb hibája – tévesen, olvashatatlanul vagy a spam (levélszemét) mappába érkezik meg. A visszaigazolás ebben az esetben is a Vevő számára hozzáférhetőnek minősül. Az előbbiekre tekintettel a megrendelés során bizonyos kevésbé megbízhatónak ítélt e-mail cím szolgáltatók (mint pl.citromail.hu, freemail.hu) használata nem javasolt, mivel ezek esetében gyakran előfordulnak a fent említett hibák.

Abban az esetben amennyiben a termék nincs raktárkészleten úgy a várható legkorábbi szállítás időpontjáról elektronikus üzenetben vagy telefonon haladéktalanul értesítjük a Vevőt, aki a tájékoztatást nyugtázza, vagy törölheti megrendelését elektronikus üzenetben.

Ebben az esetben a szerződés azon a napon lép hatályba, amikor a Szolgáltató a szállítás tényleges napját a Vevő számára visszaigazolta, és a Vevő a teljesítés bekövetkeztének várható idejét nyugtázta (nem törölte a megrendelését).

 

SZÁLLÍTÁSI ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK

Termékszállítás

Személyes átvételre van lehetőség.

A termék kiszállítása házhozszállítással történik. A szállítást a Webáruház saját szállítója végzi.

Több termék vásárlása esetén, azok kosárba helyezése után, kiszámításra kerül a teljes szállítási költség, amelyet a rendelést visszaigazoló második e-mailben is feltüntetjük. A visszaigazolt szállítási díjon felül egyéb költséget (pl. utánvételi díj) nem számítunk fel.

Szállítási díjak:

Bruttó 149 999 Ft alatti vásárlás esetén bruttó: 12 700 Ft

Bruttó 150 000 Ft és 199 000 közötti vásárlás esetén: bruttó: 15 240 Ft

Bruttó 199 000 Ft feletti vásárlás esetén: bruttó: 20 000 Ft

 

A szállítási díj a megrendelés Magyarország területén történő kiszállítására vonatkozik.

A szerződés hatálybalépésétől számított 2-10 munkanapon belül vállaljuk a termék kiszállítását, de a szállítási határidő a saját raktárkészlettől függően változhat.

A Vevő által megadott téves adatokból eredő hibás teljesítésből vagy hibás/ késedelmes kiszállításból eredő károkért a Szolgáltatót felelősség nem terheli.

A Webáruházban rendelt termékek kiszállítási sikertelensége – legyen az bármelyik szállítmányozó-, és ezáltal a megrendelés nem teljesítése nem róható fel a Szolgáltató részére abban az esetben,

ha a Vevő által megadott szállítási cím nem megközelíthető a Szolgáltató által használt gépjárművek bármelyikével,

a Vevő rossz szállítási címet, telefonos elérhetőséget adott meg feladó részre,

a Vevő egyéb saját hibája, problémája okán nem veszi át a küldeményt.

A pontos szállítási díjakról a Weboldalon a Szállítás menüpontban tájékozódhat. A házhozszállítás díja magába foglalja a megrendelt termék eljuttatását a raktártól a rendeltetési helyig.

A házhozszállítás pontos időpontjának egyeztetését a futárszolgálat közvetlenül a Vevővel végzi. Sikertelen kézbesítés esetén a futárszolgálat az újra egyeztetett időpontban megkísérli a kiszállítást.

A megrendelt terméket a szállítási értesítéstől számított 10 munkanapig tároljuk, amennyiben ezen időtartamon belül nem kerül átvételre, és a Vevő nem jelzi írásban a Szolgáltató felé a későbbi átvétel igényét, úgy a megrendelés törlésre kerül, melyről elektronikus üzenetben értesítjük, és az esetlegesen már átutalt vételárat visszautaljuk.

A házhozszállítás során a terméket az átvételkor kérjük vegye ki a csomagolásból, nézze át, hogy nincs-e bármilyen sérülés a kiszállított készüléken vagy ha a termék dokumentációja esetleg hiányos, kérjük kifogását írásban mindenképp jelezze a szállítólevélen.

Személyes átvétel

A Vevőnek lehetősége van a megrendelt terméket a Szolgáltató székhelyén (2133 Sződliget, Sirály utca. ) létesített bemutatóteremben személyesen átvenni.

A Vevőt e-mailben tájékoztatjuk arról a legkorábbi dátumról, amikortól lehetőség van a terméket személyesen átvenni, időpontegyeztetésre telefonon kerül sor.

A megrendelt terméket a szállítási értesítéstől számított 10 munkanapig tároljuk, amennyiben ezen időtartamon belül nem kerül átvételre, és a Vevő nem jelzi írásban a Szolgáltató felé a későbbi átvétel igényét, úgy a megrendelés törlésre kerül, melyről elektronikus üzenetben értesítjük, és az esetlegesen már átutalt vételárat visszautaljuk.

Csomagolás

Áraink tartalmazzák a csomagolás költségét.

Vételár megfizetése

Webáruházunkban jelenleg az alábbi formában fizethet:

készpénzben a futárnak az áru átvételekor (ingyenes utánvét)

Készpénzben, bemutatótermünkben telefonon egyeztetett időpontban (2133 Sződliget, Sirály utca.)

banki átutalással

online bankkártyás fizetéssel a Barion rendszerén keresztül

Banki átutalás vagy online bankkártyás fizetés esetén a Vevő a megrendelt termékek szállítási díjjal növelt bruttó vételárát azok kiszállítását, illetve személyes átvételét megelőzően fizeti meg a Szolgáltató MKB Bank Nyrt.-nél vezetett 10300002-10684368-49020018 számú bankszámlájára eseti átutalással vagy a Barion Payment Zrt online fizetési rendszerén keresztül végrehajtott fizetéssel. Az átutalási megbízás megadásakor a közlemény rovatban a megrendelés számát minden esetben kérjük megadni. A számlát a Vevő a megrendelt termékek kézhezvételekor kapja meg. Amennyiben a vételár a megrendelést követő második (visszaigazoló) email elküldésétől számított 15 nap elteltével sem érkezik meg a Szolgáltató fent megadott számlaszámára a Szolgáltató törli a megrendelést és nem köteles a fizetési határidő lejártát követően teljesíteni a megrendelést. A megrendelés törléséről a Vevőnek email üzenetet küldünk.

A Webáruház fizetési űrlapján kiválasztott fizetési módtól a Vevő csak a Szolgáltató előzetes hozzájárulásával térhet el.

Abban az esetben, ha a már kiszállított áru vételárát a Vevő nem tudja megfizetni, vagy az áru a Szolgáltató hibáján kívüli okokból nem adható át, a Vevő köteles a Szolgáltatónak az áru rendelkezésre állításával és a kiszállításával kapcsolatos költségeit megtéríteni.

Banki átutalás esetén csak a szállítási díj összegével növelt vételár bankszámlánkon történő jóváírását követően tudjuk kiszállítani a megrendelt terméket.

VÁSÁRLÓI TÁJÉKOZTATÁS A VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS, FELMONDÁS JOGÁRÓL

 

Amennyiben Ön a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy (fogyasztó), 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni a Szolgáltató és Ön között jelen ÁSZF szerint létrejött szerződéstől.

Az elállási/felmondási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi, illetve több termék szolgáltatása esetén attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó terméket átveszi.

Ha élni kíván elállási/felmondási jogával, úgy köteles eljuttatni elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát a Prity Hungary Kft. részére a 213  Göd, Németh László u 10./b. címre postán, vagy a pritykalyha@gmail.com email címre elektronikus levél formájában.

Erre a célra felhasználhatja jelen ÁSZF mellékletében található elállási/felmondási nyilatkozat-mintát.

Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.

Az elállás/felmondás joghatásai:

A Vevő köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt a Vevő visszaküldi a terméket.

A termék visszaküldésének közvetlen költségét a Vevő viseli. A Szolgáltató vállalja a termék visszaszállítását amennyiben ezt a Vevő kéri, a visszaszállítás összege megegyezik a házhozszállításnál megállapított díjjal.

Ha a Vevő eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Vevő elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a Szolgáltató visszatéríti a Vevő által megfizetett valamennyi szolgáltatás vételárát, ebből levonva a visszaszállítás költségét, amennyiben ezt a lehetőséget a Vevő kérte a Szolgáltatótól, tekintve hogy a visszaszállítás költsége a Vevőt terheli. A Szolgáltató a visszatérítés során az eredeti ügyletnél alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha a Vevő más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Vevőt semmilyen többletköltség nem terheli. A Szolgáltató a visszatérítést mindaddig visszatarthatja, amíg át nem vette a visszaküldött terméket, vagy a Vevő nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

A Vevő kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

JÓTÁLLÁS, SZAVATOSSÁG

A termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató

Milyen esetben élhet a Vevő a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén a Vevő – választása szerint – élhet a termékszavatossági jogával vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg a Vevőt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként a Vevő kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti a Vevő a termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét a Vevő a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

A Vevő a termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Vevőnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan a Vevő nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

VII. JÓTÁLLÁS

A Szolgáltató az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján jótállásra köteles, a jótállás időtartama egy év. A jogszabályon alapuló jótállás mellett a termék gyártója további jótállási kötelezettséget vállalhat, melyek a jogszabályon alapuló jótállástól eltérő feltételeket is tartalmaznak. Ezért a vásárlást, valamint a nem jogszabályon alapuló jótállási igénye érvényesítését megelőzően a jótállási jegyen szereplő feltételeket a Vevőnek javasolt áttanulmányozni.

A konkrét megvásárolt termék jótállási időtartamát a termékhez csatoltan megküldött jótállási jegy tartalmazza. A jótállási igény a jótállási jegyen feltüntetett határidőben érvényesíthető, a határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. Ha a f a fogyasztási cikkre a Korm. rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a Prity Hungary Kft.-t megillető jogok a szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a Vevőre. A jótállási igény érvényesítésére a kellékszavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.

A jogszabályon alapuló jótállás keretében milyen esetben élhet a Vevő a kellékszavatossági jogával?

Hibás teljesítés esetén a Szolgáltató az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) számú kormányrendelet alapján köteles jótállásra.

Jótállási igénye érvényesítésekor a szerződés megkötését a Vevőnek kell bizonyítania. A szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot a Vevő bemutatja.

A Vevőt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

A Vevő a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

A Vevő köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni.

A Vevő a jótállás alapján kijavítást vagy kicserélést kérhet, kivéve, ha az ezek közül a Vevő által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére a Vevő is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a Vevő viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot.

A jótállás alapján a Vevő az igényeit a szerződés teljesítésétől számított egy éves jogvesztő határidőn belül érvényesítheti.

Mikor mentesül a Szolgáltató a jótállási kötelezettsége alól?

A Szolgáltató a jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

A Szolgáltató által értékesített termékekre vonatkozó szabályok

a Polgári Törvénykönyv 2013. évi V. törvény

az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) számú kormányrendelet

a 2014.05.15. napja után vásárolt termékekre vonatkozóan a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet

 

VIII. KIFOGÁSOK RENDEZÉSÉNEK MÓDJA

A termékkel kapcsolatos minőségi reklamációval kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz a pritykalyha@gmail.hu email címen.

Amennyiben az esetlegesen fennálló jogvita, panasz nem, vagy nem a Vevő igényének megfelelően rendeződött, úgy további panaszával a Vevő fordulhat:

a lakóhelye szerint illetékes Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Hatóságához. (A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság elérhetőségei: www.nfh.hu)

Vevő lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes Békéltető Testülethez. A békéltető testületek elérhetőségeit a http://jarasinfo.gov.hu/ honlapon érhetik el.

A Vevő jogosult a fogyasztói jogvitából eredő követelésének bíróság előtti jogérvényesítésére a Polgári Törvénykönyv és a Polgári perrendtartás szabályai szerint.

 

 

Vonatkozó jogszabályok:

2001. évi CVIII. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről

a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény

a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet

fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény

az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. Korm.rendelet

a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. Korm.rendelet

JOGVITA RENDEZÉSE AZ ONLINE VITARENDEZÉSI PLATFORMON

Amennyiben a Vevő szokásos tartózkodási helye Magyarországtól eltérő uniós tagállamban található, a társaságunkkal szemben fennálló jogvitájának rendezése érdekében lehetősége van igénybe venni az Európai Bizottság által működtetett online vitarendezési platformon nyújtott vitarendezési eljárást. Az online vitarendezési platform a következő címen érhető el: http://ec.europa.eu/odr

JOGI NYILATKOZAT

A személyes adatok kezeléséhez történő hozzájárulás:

A megrendelés elküldése során az ÁSZF elfogadásával, valamint a hírlevélre és speciális ajánlatokra történő feliratkozással a Vevő egyben hozzájárul személyes adatai kezeléshez. A Weboldalon történő regisztrációját, és annak során a személyes adatai átadását egyben hozzájárulásnak tekintjük személyes adatai kezeléshez. Az adatkezeléssel kapcsolatban további információt az Adatkezelési Tájékoztatóban kaphat.

A Honlapunkon megjelenő adatok, információk, képek, ábrák, írások, és grafikák, illetve a Honlap kialakítása a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény, illetve a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezései értelmében védelem alatt állnak.

A Honlapon megjelent egyes képek esetenként csupán illusztrációk, – ezt az adott kép mellett "A kép illusztráció” szöveggel jelezzük. Kérjük, hogy a termék megrendelésekor vegye figyelembe, hogy ilyen esetben a rendelt készülék valós képe nem feltétlenül azonos a Weboldalon megjelent illusztrációs képpel, mert az átvételt követően erre vonatkozó panaszt nem áll módunkban elfogadni.

A Webáruházban feltüntetett termékleírások, specifikációk, műszaki adatok a beszállítóinktól származnak. Ezen tájékoztató jellegű információkért felelősséget nem vállalunk. Eltérés esetén a gyártó által megadott paraméterek az érvényesek.

A Szolgáltató fenntartja a jogot, a Webáruházban szerepeltetett anyagoknak, termékeknek és azok árainak egyoldalú, előzetes értesítés nélküli módosítására. Ha ilyen módosításra kerül sor, a módosítást megelőzően leadott rendeléseket a Szolgáltató a módosítást megelőző feltételekkel teljesíti a megrendelő részére.

A Szolgáltató kizárólag a megrendelést követő második (visszaigazoló) e-mailben szereplő árért és termékmennyiségért vállal felelősséget, így hibás kiírások kapcsán a Szolgáltató nem köteles a hibás kiírás szerint teljesíteni a megrendelést. Téves ár feltüntetése esetén a Szolgáltató a megrendelést követő második (visszaigazoló) emailben, vagy telefonon ajánlja fel a termék valós áron történő megrendelésének lehetőségét. Ilyenkor a Vevő eldöntheti, hogy megrendeli a korrigált áron a terméket, vagy lemondja a megrendelést minden hátrányos jogkövetkezmény nélkül.

 A készleten nem lévő termékek esetén a feltüntetett árak és szállítási idők tájékoztató jellegűek, az aktuális beszerzési feltételektől függnek.

A Weboldal tartalmaz olyan linkeket, melyek más szolgáltatók oldalaira vezetnek. Ezen szolgáltatók tevékenységéért, megjelenített információiért a Szolgáltató nem vállal felelősséget, a Vevő ezeket az oldalakat saját felelősségére használja.

Az ÁSZF megváltoztatására a Szolgáltató egyoldalúan jogosult, a megváltoztatott ÁSZF a Weboldalon történő közzététellel hatálybalép.

Jelen ÁSZF hatályba lépésének ideje: 2020. 05. 06.

 

Adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi nyilatkozat

 

 

A PRITYKALYHA.HU WEBOLDAL ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA

Jelen adatkezelési tájékoztató célja, a pritykalyha.hu webáruház látogatóinak tájékoztatása a honlap használata során kezelt adatokról.  Az alábbi dokumentum a webshop működésével kapcsolatban minden releváns adatkezelési információt tartalmaz az Európai Unió 2016/679 számú Általános Adatvédelmi Rendelete (a továbbiakban: Rendelet. GDPR) és a 2011. évi CXII. tv. (a továbbiakban: Infotv.) alapján.

Adatkezelő

Név: Prity Hungary Kft.
Székhely: 2131 Göd, Németh László u 10./b.
Levelezési cím, panaszkezelés: 2131 Göd, Németh László u 10./b.
E-mail: pritykalyha@gmail.com
Telefonszám: +36 20 9860200

Weboldal: https://www.pritykalyha.hu

Webtárhely szolgáltatók
A Webhely webtárhely szolgáltatója: VM Linux Ltd. Company Number 3615064. VAT: 726872406. 26 Bell Street, Sawbridgeworth, Hertfordshire, CM21 9AN A szolgáltaltásokhoz igénybe vett egyéb tárhelyszolgáltatók: ATW Internet Kft. H-1138 Budapest, Esztergomi út 66. fsz. 1., Adószám: 13471868-2-41, Cégjegyzékszám: 01-09-736956, Telefon: +36 1 6000 289, email: support@atw.co.hu,

A cookie-k használatával kapcsolatos tájékoztatás

Mi az a cookie?
Az Adatkezelő a honlap látogatása során úgynevezett cookie-kat (sütiket) használ. A cookie betűből és számokból álló információcsomag, amit honlapunk az Ön böngészőjének küld el azzal a céllal, hogy elmentse bizonyos beállításait, megkönnyítse a honlapunk használatát és közreműködik abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a látogatóinkról.

A cookie-k (sütik) egy része nem tartalmaz személyes információkat, és nem alkalmas az egyéni felhasználó azonosítására, egy részük azonban olyan egyéni azonosítót tartalmaz - egy titkos, véletlenül generált számsort - amelyet az Ön eszköze tárol, ezzel az Ön azonosíthatóságát is biztosítja. Az egyes cookie-k (sütik) működési időtartamát az egyes cookie-k (sütik) vonatkozó leírása tartalmazza.

A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja:

Az adatkezelés jogalapja a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján az Ön hozzájárulása.

A honlap által használt cookie-k főbb jellemzői:

Munkamenet cookie: Ezek a sütik a látogató tartózkodási helyét, a böngésző nyelvét, a fizetés pénznemét tárolják, élettartamuk a böngésző bezárása, vagy maximum 2 óra.

Cookie elfogadás cookie: Az oldalra érkezéskor a figyelmeztető ablakban elfogadja a cookiek tárolásáról szóló nyilatkozatot. Élettartama 365 nap.

Google Analytics cookie: A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a weboldalak és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik tevékenységeiről. A szolgáltatás cookie-kat használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést készítsen a weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná a látogatókat a Google számára. A Google Analytics által használt fő cookie a „__ga” cookie. A webhelyhasználati statisztikai adatokból készülő jelentések mellett a Google Analytics – az előbbiekben ismertetett néhány hirdetési cookie-val együtt – felhasználható arra is, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg a Google-termékekben (például a Google Keresésben) és szerte az interneten.

A működéshez szigorúan szükséges cookie-k: Ezek a cookie-k a weboldal használatához nélkülözhetetlenek, és lehetővé teszik a weboldal alapvető funkcióinak használatát. Ezek hiányába az oldal számos funkciója nem lesz elérhető az Ön számára. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.

A felhasználói élmény javítását szolgáló cookie-k: Ezek a cookie-k információkat gyűjtenek a felhasználó weboldalhasználatáról, például, hogy mely oldalakat látogatja leggyakrabban, vagy milyen hibaüzenetet kap a weboldalról. Ezek a cookie-k nem gyűjtenek a látogatót azonosító információkat, vagyis teljesen általános, névtelen információkkal dolgoznak. Az ezekből nyert adatokat a weboldal teljesítményének javítására használjuk. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.

Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek az Ön számára. A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken találhat:

Internet Explorer

Firefox

Safari

Chrome

A szerződéskötés és teljesítés érdekében kezelt adatok

A szerződéskötés és teljesítés érdekében több adatkezelési eset is megvalósulhat. Tájékoztatjuk, hogy panaszkezeléssel, garanciális ügyintézéssel kapcsolatos adatkezelés csak abban az esetben valósul meg, ha Ön él valamelyik említett jogával.

Amennyiben a webshopon keresztül Ön nem vásárol, csak látogatója a webshopnak, akkor a marketing célú adatkezelésnél írtak vonatkozhatnak Önre, amennyiben marketing célú hozzájárulást ad számunkra.

A szerződéskötés és teljesítés érdekében megvalósuló adatkezelések részletesebben:

Kapcsolatfelvétel

Ha például e-mailben vagy telefonon kérdéssel fordul hozzánk valamely termékkel kapcsolatban.

Az előzetes kapcsolatfelvétel nem kötelező, ezt kihagyva is bármikor rendelhet a webshopból.

Kezelt adatok

Az Ön által a kapcsolatfelvétel során megadott adatok.

Az adatkezelés időtartama

Az adatokat csak a kapcsolatfelvétel lezárultáig kezeljük.

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a kapcsolatfelvétellel ad meg Adatkezelő számára. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

Regisztráció a weboldalon

A regisztráció során megadott adatok tárolásával az Adatkezelő kényelmesebb szolgáltatást tud biztosítani (pl. az érintett adatait újabb vásárláskor nem kell ismét megadni). A regisztráció a szerződéskötésnek nem feltétele.

Kezelt adatok

Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a megvásárolt termék jellemzőit és a vásárlás időpontját kezeli.

Az adatkezelés időtartama

A hozzájárulásának visszavonásáig.

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a regisztrációval ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

A rendelés feldolgozása

A rendelések feldolgozása során a szerződés teljesítése érdekében szükségesek adatkezelési tevékenységek

Kezelt adatok

Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a megvásárolt termék jellemzőit, a megrendelés számát és a vásárlás időpontját kezeli.

Amennyiben Ön rendelést adott le a webshopban, akkor az adatkezelés és az adatok megadása a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen.

Az adatkezelés időtartama

Az adatokat a polgári jogi elévülési idő szerint 5 évig kezeljük.

Az adatkezelés jogalapja

A szerződés teljesítése. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés]

A számla kiállítása

Az adatkezelési folyamat a jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében történik. Az Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján a gazdasági társaságoknak a könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot meg kell őrizniük.

Kezelt adatok

Név, cím, e-mail-cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama

A kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8 évig meg kell őrizni.

Az adatkezelés jogalapja

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. 159. § (1) bekezdése alapján a számla kibocsátása kötelező és azt számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig kell megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].

Az áruszállításhoz kapcsolódó adatkezelés

Az adatkezelési folyamat a megrendelt termék kiszállítása érdekében történik.

Kezelt adatok

Név, cím, e-mail-cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama

Az Adatkezelő az adatokat a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezeli.

Az adatkezelés jogalapja

Szerződés teljesítése [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés].

Garanciális ügyintézés

Az adatkezelési folyamat a garanciális panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben Ön garanciális ügyintézés kért, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen.

Kezelt adatok

Vásárló neve, telefonszáma, e-mail-címe, a panasz tartalma.

Az adatkezelés időtartama

A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg.

Az adatkezelés jogalapja

Az, hogy hozzánk fordul-e garanciális ügyintézés esetén az Ön önkéntes döntése, azonban ha hozzánk fordul, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig köteles vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]

Egyéb fogyasztóvédelmi panaszok kezelése

Az adatkezelési folyamat a fogyasztóvédelmi panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben Ön panasszal fordult hozzánk, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen.

Kezelt adatok

Vásárló neve, telefonszáma, email címe, panasz tartalma.

Az adatkezelés időtartama

A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg.

Az adatkezelés jogalapja

Az, hogy hozzánk fordul-e panasszal az Ön önkéntes döntése, azonban ha hozzánk fordul, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig kötelesek vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].

A hozzájárulás igazolhatóságával kapcsolatban kezelt adatok

A regisztráció, megrendelés, hírlevélre történő feliratkozás során az informatikai rendszer eltárolja a hozzájárulással kapcsolatos informatikai adatokat a későbbi bizonyíthatóság érdekében.

Kezelt adatok

A hozzájárulás időpontja és az érintett IP címe.

Az adatkezelés időtartama

A jogszabályi előírások miatt a hozzájárulást később igazolni kell tudni, ezért az adattárolás időtartama az adatkezelés megszűnését követő elévülési ideig kerül tárolásra.

Az adatkezelés jogalapja

A Rendelet 7. cikk (1) bekezdése írja elő ezt a kötelezettséget. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]

Marketing célú adatkezelések

A hírlevél-küldéssel kapcsolatos adatkezelés

Kezelt adatok

Név, e-mail-cím.

Az adatkezelés időtartama

Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, ami a hírlevélre történő feliratkozással ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

A személyre szabott reklámok küldésével és megjelenítésével kapcsolatos adatkezelés

Kezelt adatok

Név, e-mail-cím.

Az adatkezelés időtartama

A hozzájárulásának visszavonásáig.

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes, külön hozzájárulása, amit az adat felvétel során ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

Remarketing

Az adatkezelés mint remarketing tevékenység cookie-k segítségével valósul meg.

Kezelt adatok

A cookie tájékoztatóban meghatározott cookiek által kezelt adatok.

Az adatkezelés időtartama

Az adott cookie adattárolási időtartama, bővebb információ elérhető itt:

Google általános cookie tájékoztató

Google Analitycs tájékoztató

Facebook tájékoztató

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a honlap használatával ad meg Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]. 

További adatkezelések

Amennyiben az Adatkezelő további adatkezelést kíván végezni, akkor előzetes tájékoztatatást nyújt az adatkezelés lényeges körülményeiről (adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja, az adatkezelés célja, a kezelt adatok köre, az adatkezelés időtartama).

Tájékoztatjuk Önt arról, hogy a hatóságok törvényi felhatalmazáson alapuló, írásbeli adatkéréseit az Adatkezelőnek teljesítenie kell. Az Adatkezelő az adattovábbításokról az Infotv. 15. § (2)-(3) bekezdésével összhangban nyilvántartást vezet (mely hatóságnak, milyen személyes adatot, milyen jogalapon, mikor továbbított az Adatkezelő), amelynek tartalmáról kérésére az Adatkezelő tájékoztatást nyújt, kivéve, ha a tájékoztatását törvény kizárja.

Adatfeldolgozó igénybevételéről és az adatkezeléshez kapcsolódó tevékenységükről

A személyes adatok tárolására irányuló adatfeldolgozás

Az adatfeldolgozó megnevezése: MediaCenter Kft.

Az adatfeldolgozó elérhetőségei:

Telefonszám: +36 76 / 575-023

E-mail cím: mediacenter@mediacenter.hu

Székhely: 6000 Kecskemét, Sosztakovics u. 3. II/6.

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján a személyes adatok tárolását végzi. A személyes adatok megismerésére nem jogosult.

Az online fizetéssel kapcsolatos adatfeldolgozás

Az adatfeldolgozó megnevezése: Barion Payment Zrt.

Az adatfeldolgozó székhelye: 1117 Budapest, Infopark sétány 1., V. emelet 5. ajtó.

Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36 1 464 7099

Az adatfeldolgozó e-mail címe: barion@barion.com

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a számviteli bizonylatok könyvelésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően haladéktalanul törli.

Adatbiztonsági intézkedések

Az Adatkezelő kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a személyes adatok védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

Az adatkezelés során Önt megillető jogok

Az adatkezelés időtartamán belül Önt a Rendelet előírásai szerint az alábbi jogok illetik meg:

a hozzájárulás visszavonásának joga

személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés

helyesbítéshez való jog

adatkezelés korlátozása,

törléshez való jog

tiltakozáshoz való jog

hordozhatósághoz való jog.

Amennyiben Ön jogaival élni kíván, az az Ön azonosításával jár együtt, valamint az Adatkezelőnek Önnel szükségszerűen kommunikálnia kell. Ezért az azonosítás érdekében személyes adatok megadására lesz szükség (de az azonosítás csak olyan adaton alapulhat, amelyet Adatkezelő egyébként is kezel Önről), valamint az Adatkezelő email fiókjában elérhetőek lesz az Ön adatkezeléssel kapcsolatos panasza a jelen tájékoztatóban, a panaszokkal kapcsolatban megjelölt időtartamon belül. Amennyiben Ön vásárlónk volt és panaszügyintézés, vagy garanciális ügyintézés érdekében szeretné magát azonosítani, az azonosításhoz kérjük, adja meg rendelési azonosítóját is. Ennek felhasználásával Önt, mint vásárlót is be tudjuk azonosítani.

Az adatkezeléssel kapcsolatos panaszokat legkésőbb 30 napon belül válaszolja meg Adatkezelő.

A hozzájárulás visszavonásának joga

Ön bármikor jogosult az adatkezeléshez adott hozzájárulást visszavonni, ilyen esetben a megadott adatokat rendszereinkből töröljük. Kérjük, azonban vegye figyelembe, hogy a még nem teljesített megrendelés esetén a visszavonás azzal a következménnyel járhat, hogy nem tudjuk Ön felé teljesíteni a kiszállítást. Emellett, ha a vásárlás már megvalósult, a számviteli előírások alapján a számlázással kapcsolatos adatokat nem törölhetjük rendszereinkből, valamint ha Önnek tartozása áll fenn felénk, akkor a követelés behajtásával kapcsolatos jogos érdek alapján adatait a hozzájárulás visszavonása esetén is kezelhetjük.

A személyes adatokhoz való hozzáférés

Ön jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy:

a kezelt személyes adatokhoz hozzáférést kapjon és

a következő információkról az Adatkezelő tájékoztassa:

az adatkezelés céljai;

az Önről kezelt személyes adatok kategóriái;

információ azon címzettekről vagy címzettek kategóriáiról, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat Adatkezelő közölte vagy közölni fogja;

a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;

az Ön azon joga, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;

a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;

ha az adatokat nem Öntől gyűjtötték be, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;

az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.

A jog gyakorlásának célja az adatkezelés jogszerűségének megállapítására és ellenőrzésére irányulhat, ezért többszöri tájékoztatás kérés esetén Adatkezelő méltányos költségtérítést számolhat fel a tájékoztatás teljesítéséért cserébe.

A személyes adatokhoz való hozzáférést Adatkezelő úgy biztosítja, hogy az Ön azonosítását követően e-mailben juttatja el Önhöz a kezelt személyes adatokat és az információkat. Amennyiben regisztrációval rendelkezik, akkor a hozzáférést úgy biztosítjuk, hogy a felhasználói fiókjába belépve tudja az Önről kezelt személyes adatokat megtekinteni és ellenőrizni.

Kérjük, hogy kérelmében jelölje meg, hogy a személyes adatokhoz kér hozzáférést, vagy az adatkezeléssel kapcsolatos információkat kéri.

Helyesbítéshez való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő késedelem nélkül helyesbítse az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

Adatkezelés korlátozásához való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát, ha a pontos adat azonnal megállapítható, akkor nem kerül sor a korlátozásra;

az adatkezelés jogellenes, de Ön ellenzi az adatok törlését bármely okból (például azért mert az Ön számára jogi igény érvényesítése miatt fontosak az adatok), ezért nem az adatok törlését kéri, hanem e helyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra a megjelölt adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

Ön tiltakozott az adatkezelés ellen, de Adatkezelő jogos érdeke is megalapozhatja az adatkezelést, ez esetben amíg megállapításra nem kerül, hogy Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben, az adatkezelést korlátozni kell.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Adatkezelő az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen (legalább a korlátozás feloldását megelőző 3 munkanappal) tájékoztatja Önt.

Törléshez - elfeledtetéshez való jog

Ön jogosult arra, hogy Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje az Önre vonatkozó személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat Adatkezelő gyűjtötte vagy más módon kezelte;

Ön visszavonja hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

Ön tiltakozik a jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok (azaz jogos érdek) az adatkezelésre,

a személyes adatokat Adatkezelő jogellenesen kezelte és ez a panasz alapján megállapítást nyert,

a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

Ha az Adatkezelő bármely jogszerű oknál fogva nyilvánosságra hozta az Önről kezelt személyes adatot, és bármely fent megjelölt okból törölni köteles azt, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével köteles megtenni az ésszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő más adatkezelőket, hogy Ön kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

A törlés nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges:

a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;

a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése (ilyen eset a számlázás keretében megvalósuló adatkezelés, mivel a számla megőrzését jogszabály írja elő), illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;

jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez (pl.: ha Adatkezelőnek Ön felé követelése áll fenn és azt még nem teljesítette, vagy fogyasztói, adatkezelési panasz intézése van folyamatban).

Tiltakozáshoz való jog

Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak jogos érdeken alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha Ön tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

Hordozhatósághoz való jog

Amennyiben az adatkezelés automatizált módon valósul meg, vagy ha az adatkezelés az Ön önkéntes hozzájárulásán alapul, Önnek joga van arra, hogy kérje Adatkezelőtől, hogy az Ön által az Adatkezelő részére megadott adatokat kérte, amit Adatkezelő xml, JSON, vagy csv formátumban bocsát az Ön rendelkezésére, ha ez technikailag megvalósítható, akkor kérheti, hogy az Adatkezelő az adatokat ebben a formában más adatkezelő számára továbbítsa.

Automatizált döntéshozatal

Ön jogosult arra, hogy ne terjedjen ki Önre az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen alapuló döntés hatálya (ideértve a profilalkotást is), amely Önre nézve joghatással járna vagy Önt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. Ezekben az esetekben Adatkezelő köteles megfelelő intézkedéseket tenni az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében, ideértve az érintettnek legalább azt a jogát, hogy az adatkezelő részéről emberi beavatkozást kérjen, álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson be.

A fentiek nem alkalmazandóak abban az esetben, ha a döntés:

Ön és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;

meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely Ön jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy

az Ön kifejezett hozzájárulásán alapul.

Adatvédelmi nyilvántartásba történő bejelentkezés

Az Infotv. rendelkezései értelmében az Adatkezelőnek bizonyos adatkezeléseit be kellett jelentenie az adatvédelmi nyilvántartásba. Ez a bejelentési kötelezettség 2018. május 25. napjával megszűnt.

Adatbiztonsági intézkedések

Az Adatkezelő kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a személyes adatok védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

Az Adatkezelő a szervezeti és technikai lehetőségekhez képest mindent megtesz annak érdekében, hogy adatfeldolgozói is megfelelő adatbiztonsági intézkedéseket tegyenek, amikor az Ön személyes adataival dolgoznak.

Jogorvoslati lehetőségek

Amennyiben Ön szerint az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vélelmezett jogellenes adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheti (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu).

Tájékoztatjuk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése esetén, vagy ha az Adatkezelő nem teljesítette valamely kérelmét, akkor az Adatkezelővel szemben polgári pert indíthat bíróság előtt. 

Adatkezelési tájékoztató módosítása

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót az adatkezelés célját és jogalapját nem érintő módon módosítsa. A honlap módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési tájékoztatót.

Amennyiben az Adatkezelő a gyűjtött adatokkal kapcsolatban a gyűjtésük céljától eltérő célból további adatkezelést kíván végezni, a további adatkezelést megelőzően tájékoztatja Önt az adatkezelés céljáról és az alábbi információkról:

a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az időtartam meghatározásának szempontjairól;

azon jogáról, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen, valamint a hozzájáruláson, vagy szerződéses kapcsolaton alapuló adatkezelés esetén kérheti az adathordozhatósághoz való jog biztosítását;

hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén arról, hogy a hozzájárulást Ön bármikor visszavonhatja,

a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról;

arról, hogy a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint hogy az Ön köteles-e a személyes adatokat megadni, továbbá hogy milyen lehetséges következményeikkel járhat az adatszolgáltatás elmaradása;

az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.

Az adatkezelés csak ezt követően kezdődhet meg, amennyiben az adatkezelés jogalapja hozzájárulás, az adatkezeléshez a tájékoztatáson felül Önnek hozzá is kell járulnia.

 

 

Jogi nyilatkozat

Szerzői jogok

 

Webáruház Tulajdonos oldalain megjelenő anyagok tartalmát, a fotókat és adatokat szerzői jog védi. Másolásuk valamennyi formája, adatrendszerekben való tárolása, más internetes oldalakon történő közzététele, bármilyen formában történő felhasználása - a személyes használatot meghaladó mértékben - kizárólag Webáruház Tulajdonos előzetes írásbeli engedélyével történhet. Jelen weboldal többek között a következő szerzők szerzői jog védelme alatt álló szöveges, grafikai, vagy egyéb alkotásait tartalmazhatja: Shopmasters-Informatika Kft., VistaIco.com.

 

Altalános felelősség korlátozás

 

Webáruház Tulajdonos oldalait mindenki csak saját felelősségére látogathatja illetve használhatja. Webáruház Tulajdonos oldalain közölt esetleges téves vagy megtévesztő tartalomból-, a weboldalai és szolgáltatásai használatából-, azok használatra képtelen állapotából-, meghibásodásából-, szüneteléséből- vagy megszűnéséből eredően a felhasználókat ért bárminemű veszteségért, közvetlen vagy esetleges következményekkel járó kárért felelősséget nem vállal. (Ezen megállapításunk nem vonatkozik a külön megállapodással vagy szerződéssel szabályozott szolgáltatásainkra - melyekkel kapcsolatban Webáruház Tulajdonos a szerződésekben foglaltak szerint jár el és felel.)

 

Kockázat

 

Webáruház Tulajdonos szolgáltatásait igénybe vevő felhasználók tudomásul veszik, hogy az adattovábbítás folyamán adatok elveszhetnek, megsemmisülhetnek, esetleg illetéktelen kezekbe kerülhetnek, valamint az Internet nyilvános jellegéből adódóan idegen behatolások történhetnek a rendszerbe, így a felvitt adatok (személyes adatokat is beleértve) illetéktelen kezekbe kerülhetnek. Ilyen esetekben Webáruház Tulajdonost semmilyen felelősség nem terheli, ez irányú kockázattal a felhasználó tisztában van, és ezt a kockázatot a szolgáltatás igénybevételekor vállalja.

Természetesen mindent megteszünk annak érdekében, hogy az adatok biztonságban legyenek, tárhelyünket és weblapunkat szakemberek kezelik és a rendszereket rendszeresen frissítik. Az adatokat harmadik félnek önszántunkból nem adjuk ki - kivéve a hatóságoknak, ha arra megfelelő felhatalmazásuk vagy engedélyük van.

 

Tájékoztatjuk, hogy Webáruház Tulajdonos jelen weboldalát csak a fentiek elfogadása esetén használhatja!